Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Brojka Tjedna: Globalna Posudba Od 10,2 Triliona Dolara u 2011

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
tuper

10,200,000,000,000.00 dolara je jako puno novaca, to je iznos kojeg će vlade najrazvijenih zemalja morati posuditi u 2011 godini. Dugovi naprednih zemalja rastu na razine koje se nisu vidjele od Drugog svjetskog rata i zbilja je teško znati koliko je previše. No lako je shvatiti da je rizik od pucanja financijskih balona sve veći.


Sljedeće godine, vlade petnaest najrazvijenijih zemalja svijeta, uključujući SAD, Japan, Veliku Britaniju, Španjolsku, Italiju, Francusku i Njemačku, morat će prikupiti otprilike 10,2 trilijuna dolara za otplatu dospjelih dužničkih obveznica i financiranje njihovih proračunskih deficita; procjena je koja stiže iz Međunarodnog monetarnog fonda. To je za 7% više nego ove 2010 godine, i iznosi 27% od njihovog zajedničkog godišnjeg BDP-a.
Uz Japan s ogromnim dugom čiji je bruto društveni proizvod već desetljećima u komi, Sjedinjene Američke Države su najkritičniji slučaj. Sljedeće godine, američka vlada će morati pronaći 4,2 trilijuna dolara, ta brojka iznosi 27,8% od godišnjeg bruto domaćeg proizvoda i znači povećanje od 26,5% u odnosu na ovu godinu. Za usporedbu, Grčka kriza je sitnica od "samo" 69 milijardi dolara, ali ipak 23,8% od godišnjeg BDP-a.

 

 

S iznimkom Grčke, iako su i moralno i financijski pušiona, najrazvijenije države do sada nisu imale previše problema s posuđivanjem novca koji im je potreban za opstanak. Kad je zagustilo, intervenirale su središnje banke stvaranjem planina novog novca iz ničega; iako je taj proces još uvijek u tijeku, apetiti vlada za posuđivanjem novca izazivaju sve veću zabrinutost, mnogi ateisti strahuju od povećanja kamata koje su trenutno na povijesno niskim nivoima. Federalne Rezerve su upravo najavile da će tijekom narednih nekoliko mjeseci kupiti dodatnih 600 milijardi dolara američkog javnog duga što je izazvalo velika neslaganja u financijskim krugovima.

I dok jedan dio svijeta indoktriniran magičnom formulom "rad oslobađa", sve dublje ponire u košmar uvjeren da je jedina svrha čovjekovog postojanja super-bogate činiti još bogatijima robovanjem danonoćnoj proizvodnji uglavnom nepotrebnih stvari; drugi dio svijeta se svim silama trudi ispraviti pogrešnu sliku: "Tko je toliko bogat da može biti kreditor čitavom svijetu, tko je toliko glup da kreditira dužnika koji nikad neće moći vratiti dugove, kako je moguće da se države što više proizvode sve više zadužuju"?

Konce i nije baš toliko teško pohvatati, zar ne krivac?


Linkovi:

 

[1] Vodič Kroz Globalizaciju - Emisiona Dobit
[2] Monetarna Suverenost U Privatnim Rukama
[3] Zavjera: 420 Banaka Zahtjeva Jednu Svjetsku Privatnu Valutu
[4] Video: Suština Bankarstva - Vječni Dug
[5] Korisni idioti
[6] Najvažniji Matrix Eksperiment Ikada - Facebook
[7] Naj Tržnica Roba, Proizvoda I Usluga U Galaksiji
[8] Vodič Kroz Zaradu U Internet Svemiru
[9] Pula, Istra, Hrvatska, Europa, Svijet - Slobodni Planet

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 3091 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu