Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Dobrodošli, Guest
Korisničko ime Lozinka: Remember me

Domovinski Rat - Hrvatska Šokirana Presudom Haškog Suda
(1 pregledava) (1) gost
  • Stranica:
  • 1

TEMA: Domovinski Rat - Hrvatska Šokirana Presudom Haškog Suda

Domovinski Rat - Hrvatska Šokirana Presudom Haškog Suda prije 10 godine, 2 mjeseci #1829

  • tuper
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Postova: 108
  • Karma: 0
  • 
Domovinski Rat - Država Nastala Na Zločinu - Hrvatska Šokirana Presudom

Haag presudio generalima. Ante Gotovina dobio 24, a Markač 18 godina.

Sudsko vijeće proglasilo je Gotovinu krivim za ubojstvo kao zločin protiv čovječnosti, kršenje običaja ratovanja, okrutno postupanje. Otežavajuće okolnosti su težina djela, veliki broj zločina i ranjivost žrtava. Dobio je 24 godine zatvora.

Mladen Markač kriv je kao sudionik udruženog zločinačkog pothvata, kriv je za djela progona, deportacije, pljačke, razaranja, ubojstva, nečovječna djela i okrutno postupanje, a sud ga je oslobodio odgovornosti za prisilno premještanje. Osuđen je na 18 godina zatvora.

15 Ožujka 2011, Glas Istre


presuda_domovinskom_ratu.jpgPremijerka Jadranka Kosor obratila se javnosti oko sat vremena nakon što je izrečena presuda koja je šokirala Hrvatsku.

"Presuda koja je izrečena nije pravomoćna. Pred nama je žalbeni postupak. Budući da je prvostupanjsko vijeće utvrdilo da je Hrvatska djelovala u udruženom zločinačkom postupku. To je za Vladu RH neprihvatljivo. Poduzet ćemo sve da se ta kvalifikacija pred drugostupanjskim vijećem poništi. Vlada je naručila studiju o teoriji zajedničkog zločinačkog pothvata i ta studija pravnih stručnjaka je poslana sudu.", kaže Kosor.

"U životu pojedinaca i naroda postoje trenuci koje je teško prihvatiti. Naše stajalište o karakteru operacije Oluja vrlo je jasno: to je bila legitimna operacija s ciljem oslobođenja područja. Svaka naša reakcija se u ovom trenutku pomno prati i mjeri, međutim želi reći ono što vjerujem da osjećaju svi hrvatski građani.

Mi se istine ne bojimo, ponosni smo na sve koji su omogućili da danas budemo slobodna država. Hrvatima želim zahvaliti što i u ovim trenucima pokazuju dostojanstvo. Uvjerena sam da ćemo i u ovoj situaciji pokazati jedinstvo i iskazati našu vjeru u hrvatsku budućnost", rekla je Kosor.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je da njegova stranka ne priznaje inkriminaciju udruženog zločinačkog pothvata, za koju se današnjom osuđujućom presudom Haškog suda terete generali Ante Gotovina i Mladen Markač, ali i naglasio da generali ne bi dobili visoke kazne (24 i 18 godina zatvora) da je Hrvatska nakon operacije Oluja funkcionirala kao pravna država.

Predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić izjavio je danas kako je "zgrožen haaškim presudama koje generalima Gotovini i Markaču na teret stavljaju strašne optužbe". Optužbe da su i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, nekadašnji ministar obrane Gojko Šušak te pokojni general Zvonimir Červenko bili zajedno u zločinačkom pothvatu znače zapravo da je Hrvatska osuđena kao zločinačka organizacija i da je stvorena na zločinu, ustvrdio je Đakić.

Nekoliko stotina sudionika današnjeg okupljanja na Trgu bana Jelačića vratilo se nazad na trg nakon što su u prosvjednoj šetnji bili ispred središnjica HDZ-a i SDP-a. Ispred središnjice SDP-a kratko su se okupili vičući "Isti ste ko HDZ", "Gdje je sada oporba", "Izdaja izdaja", "Zašto nas se bojite".

Prosvjednici su trenutno na trgu gdje još uvijek mirno prosvjeduju protiv presuda hrvatskim generalima u Haagu. Prosvjed osiguravaju pripadnici interventne, temeljne i specijalne policije.
Gold is the money of kings, silver is the money of gentlemen, barter is the money of peasants, but debt is the money of slaves.
Zadnje ažurirano: prije 10 godine, 2 mjeseci od tuper.

Re: Domovinski Rat - Hrvatska Šokirana Presudom Haškog Suda prije 7 godine, 1 mjesec #2903

Re: Domovinski Rat - Hrvatska Šokirana Presudom Haškog Suda prije 3 godine #3270

Famozni stobrečanin Dražen Kasalo (u javnosti poznatiji kao osnivač udruge Čovjek i njezinog Arbitražnog suda pravde, autor knjige 'Kontrola uma u pravom sistemu, organizator događaja 'Prva konvencija živog čovjeka' te inicijator predstojećeg osnivanja organizacije 'Društvo živog čovjeka) nedavno je po četvrti put zaredom zario nož u leđa istinskom oslobođenju čovjeka od robovanja Matrixu. Krivotvoreći više puta ne samo sopstveni identitet već i cjelokupno činjenično stanje, grubo kršeći vlastita obećanja te Univerzalni Prirodni Zakon i Statut udruge Čovjek te Pravilnik njezinog Arbitražnog suda, Predsjednik potonjeg posegnuo je čak i za najgnusnijim prljavštinama ne bi li što učinkovitije sabotirao konkretno realno distanciranje od religioznog fanatizma zvanog 'državizam'.
Beskonačne falinke u koje se sam sav umrsio postavljajući zamku 'suvereni građanin' svakom nedovoljno upućenom pojedincu voljnom postati 'suvereni čovjek', Kasalu se silovito obilo o glavu i potvrdilo staru poslovicu "ko drugome jamu kopa sam u nju upada". Obmanjujući plemeniti paravan ispod kojeg navedeni infiltrator u potaji podlo podriva nepatvorenu oslobodilačku vibru - raskrinkan je u cijelosti te objelodanjen u Izvještaju o golemoj laži kojom je, dovevši se u monstruozno kontradiktornu poziciju, 17.04.2018 donio kompletno nakaradno Rješenje o odbacivanju Tužbe Aljoše iz obitelji Đurić protiv Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Više o suludoj liniji ponašanja i principu djelovanja kojeg su Kasalo Dražen te udruga Čovjek i Arbitražni sud pravde zauzeli prema svakom i bilo kom ljudskom stvorenju, organizaciji, fizičkoj ili pravnoj osobi, svejedno nastupali ovi u svojstvu bilo tužitelja, bilo tuženika, bilo ugovornih protustrana, bilo partnera u poslovnim aranžmanima ili drugim projektima i odnosima ikoje vrste - može se pročitati na sljedećem linku:

  • Stranica:
  • 1
Vrijeme kreiranja stranice: 0.21 sekundi