Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Dobrodošli, Guest
Korisničko ime Lozinka: Remember me

Kuna Je Eksplozivna - Alternativna Valuta Je Edukativna
(1 pregledava) (1) gost
  • Stranica:
  • 1

TEMA: Kuna Je Eksplozivna - Alternativna Valuta Je Edukativna

Kuna Je Eksplozivna - Alternativna Valuta Je Edukativna prije 9 godine, 6 mjeseci #2195

  • tomo
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Postova: 2
  • Karma: 0
  • 
Kuna Je Eksplozivna - Alternativna Valuta Je Edukativna

Suočen s fatalnim nedostatkom novca za plaćanje prispjelih računa, čini se da je Homo sapiens koji nastanjuje površinu ovog po mnogo čemu jedinstvenog svemirskog tijela u biti lijena životna vrsta čija je osnovna zanimacija trošiti više nego privređivati. Zamjeni li se međutim ozračje s televizijskih ekrana i novinskih redaka raspoloženjem s ulice, jasno je vidljivo da nešto ne štima ni s izdavateljem računa, ni s visinom iznosa, ni s adresom primatelja računa. Ili još uvijek postoje oni koji nisu svjesni činjenice da je svjetski monetarno-financijski sustav korijen svih problema i nevolja što nas toliko surovo muče? Stotinama godina se na najmaštovitije načine radilo na popularizaciji sistema beskonačnih nenaplativih dugova. Kao što je građanstvo prisiljeno stare dugove rješavati novim kreditima, tako su i vlade širom globusa nemajući drugog izlaza - kroz dužničko ropstvo primorane gaziti u uvijek sve veće zajmove velikih internacionalnih bankarskih institucija.

U ovim kritičnim vremenima u kojima se vuku kritični potezi za ljudsku vrstu, cjelokupni civilizacijski potencijal se sveo na fascinantno apsurdnu humorističnu predstavu u kojoj glavne uloge na pozornici igraju jedni na čija leđa redovno pada najteži teret, i drugi koji odano nastavljaju služiti "zna se" čijim interesima. Iz službenih mikrofona ne stižu nikakve drugačije najave osim hitne i neodgodive potrebe za novim zaduženjima s novim kamatama koja bi trebala olakšati dužničku ekonomsku kataklizmu.

U strogoj tajnosti, Federalne Rezerve su između kraja 2007 i sredine 2010 godine kroz hitne kreditne intervencije financijskim ustanovama diljem planete udjelile preko 16 tisuća milijardi dolara. Pola od toga, ili preciznije 7.75 trilijuna dolara, velikodušno je isporučeno u džepove samo nekoliko američkih banaka: Citigroup, Morgan Stanley, Merrill Lynch i Bank of America. Sredinom 2010 godine, u Sjedinjenim Američkim Državama je zabilježena sveukupna tržišna kapitalizacija od otprilike 15 tisuća milijardi dolara. Skoro polovica te brojke je doping što ga je u virtualnu stvarnost ubrizgala središnja banka - Federal Reserve. U akciji lijevih, srednjih i desnih političara cijelog svijeta koji ne odustaju od davanja umjetnog disanja mrtvom bankarskom organizmu, svi oni odgovorni za društveni život - čast izuzecima - papagajskim recitiranjem teksta nadrealističke komedije sudjeluju u prevari populacije gigantskih razmjera.

Iza nepremostivih ograda imaginarne stvarnosti u kojoj je zarobljen naš mentalno programirani kolektivni um, svaki je ishod unaprijed organizirana namještaljka, slobodno tržište bajka za malu djecu, a demokracija bljutava ekonomsko propagandna poruka. U svrhu podjarmljivanja čovječanstva, teror i strah su postali vodeća industrijska grana. Postojeće stanje je izvrsno dočarao genijalni komičar George Carlin: "Obrazovanje je jedno veliko sranje koje će kao takvo zauvijek i ostati jer vi nemate izbor, vi imate vlasnike"!

Žrtve smo mehanizma koji je oduvijek štekao i robovi reklama koji poput muha bez glava nepotrebno i nerazumno troše. Bez imalo pretjerivanja, ušli smo u najveću avanturu od kako se čovjek uzdigao na dvije noge - okruženje u kojem je govor novca najmoćniji medij za formalizaciju kako kolektivnih, tako i individualnih kapaciteta. Sasvim je jasno i očigledno da kao društvo mnoge stvari moramo mijenjati, međutim, ako prvo ne promijenimo novac - uzalud nam sav trud - civilizacija nastavlja putem samouništenja...

Ispred nas je lavirint s mnogo pravaca, koji je onaj koji vodi u najbržu tranziciju prema političkoj i monetarnoj suverenosti, transformaciju svijesti cijele društvene zajednice i njene ekonomije i kulture?

Nema ničeg vrijednijeg od vremena u ponudi životnog izloga, dok je novac idealno sredstvo kroz kojeg nam se to Bogom podareno bogatstvo krade od življenja i evoluiranja. Povećanje obima veoma često skroz na skroz beskorisne proizvodnje u potpunosti utemeljene na kamatonosnom dugu, ostvaruje se upravo kroz vrijeme koje je instrument za dominiranje nad stanovništvom. Vrijeme kojeg imamo sve manje i manje, uzrok je našeg neodustajanja od apsurdnog marša u katastrofu.

Proučavanjem moći koja stoji iza novca, postat ćemo sposobni upravljati našim vremenom prema vlastitim željama i potrebama.

Na raspolaganju poslovnom svijetu, isto kao i slučajnim prolaznicima, kao slobodan izbor se pruža i mnogo bolja opcija od tradicionalne bankarske valute - alternativno sredstvo razmjene. Proizvode svog truda i zalaganja, te razne vrste usluga, međusobno možemo razmjenjivati kroz alternativnu valutu, i to na opću društvenu korist umjesto kao do sada na vlastitu štetu.

Novac Slobodnog Planeta je jednostavni i lako shvatljiv transparentni koncept alternativne valute kroz kojeg, bez ikakvog obzira na to u kojem dijelu globusa žive, ljudi od danas mogu prodavati, kupovati i trampiti koristeći održivu i učinkovitu zamjenu za nametnuto zakonsko platno sredstvo.

Ljubazno ste pozvani uvjeriti se da li ovakav pristup izgradnji povjerenja između institucija i kompanija, pojedinaca i grupa - kroz svježe renoviranu platnu infrastrukturu integriranu u mrežu specifično dizajniranu u tu svrhu - za vas u ovoj našoj "ništa se ne može promijeniti" svakodnevnici ima smisla.

Društvena Mreža I Platni Sustav - Crom Alternativna Valuta


  • Stranica:
  • 1
Vrijeme kreiranja stranice: 0.15 sekundi